Ervaringsverhalen

Mogelijkheden

Bewust Alternatieve Leerweg

Nogal wat jongeren lopen vast in het regulier (beroeps)onderwijs. Toch hebben ook zij vaak hun dromen voor de toekomst en talenten die het waard zijn om te ontwikkelen. Waar BOL en BBL een brug te ver zijn, komt BAL in beeld: de Bewust Alternatieve Leerweg en daarmee Ambachtsplein. Wij bieden jongeren via onze drie opleidingen de mogelijkheid om anders te leren. Ze krijgen het gevoel dat ze naar hun werk gaan in een kleinschalige, veilige setting. Onze persoonlijke aanpak motiveert en leidt tot aanwijsbaar goede resultaten.  

Opleidingen en trainingen

Bij Ambachtsplein gaan we uit van de mogelijkheden van onze leerlingen. Zij kunnen dan ook kiezen uit drie verschillende opleidingen: een entreeopleiding, praktijkgerichte opleiding en een leermeester-gezel traject. Voorafgaand en tijdens hun opleiding krijgen leerlingen de mogelijkheid om trainingen te volgen. Tijdens de TalentenExpeditie komen ze erachter wat ze willen en kunnen. 

De training ‘Op Eigen Kracht’ biedt leerlingen praktische bagage om na hun opleiding zelf een baan te zoeken. De Toekomstplan-methode ten slotte biedt potentiële leerlingen inzicht in wensen en mogelijkheden voor de toekomst, onder meer op het gebied van opleiding of werk.

In 3
stappen
naar
een baan

1

Tijdens een eerste kennismaking kijken we wat jongeren willen en kunnen. Weten ze dit niet, dan helpen we om daar achter te komen. Samen stellen we een plan van aanpak op. 

2

Jongeren gaan aan de slag bij een stagebedrijf, één van de werkplaatsen of een vakman. Hier doen ze belangrijke ervaring op en krijgen ze de kans om (deel) certificaten/diploma’s te halen.

3

Met hun opgedane werkervaring en certificaten en diploma’s leggen jongeren de basis voor een volgende stap. Ze leren verder of gaan op zoek naar een baan. Hun portfolio laat zien wat ze hebben geleerd.