Ervaringsverhalen

Profiel vakman

Wil je graag als leermeester van Ambachtsplein aan de slag? Wees van harte welkom. Je bent zelfstandig ondernemer, sociaal betrokken en je beheerst een traditioneel of juist modern ambachtelijk vak. Dat je goed kunt omgaan met jongeren, spreekt voor zich. Als rolmodel ben je in staat ze te stimuleren en motiveren, je kan duidelijk zijn als dat nodig is.

als dat nodig is. Vakmensen sluiten zich ook bij Ambachtsplein aan om hun bedrijf op een maatschappelijk verantwoorde manier te profileren. Of omdat ze op zoek zijn naar nieuwe afzetkanalen, klanten of opdrachten. 

Verwachtingen van Ambachtsplein

Leerlingen hebben veel ondersteuning nodig. Zeker in het begin. Heldere afspraken over wederzijdse verwachtingen zijn dan ook nuttig en noodzakelijk. Als leermeester neem je een jongere ‘in de leer’ voor minimaal 24 uur per week. Je brengt je leerling de basisbeginselen van het vak bij en spreekt wekelijks over zijn of haar persoonlijke en

vakinhoudelijke ontwikkeling met de job coach van Ambachtsplein. Samen kijken jullie wat nodig is om een leerling op het spoor te zetten van een vervolgopleiding of vaste baan. Na zes maanden wordt je leerling een volwaardig ‘gezel’ van wie je een bijdrage in de productie mag verwachten. Een traject duurt maximaal anderhalf jaar. 

Maak kennis met de vakmensen van Ambachtsplein

Versterk jij ook binnenkort ons netwerk?

Ambachtsplein beschikt over een netwerk van vakmensen voor wie maatschappelijk verantwoord ondernemen de normaalste zaak van de wereld is. Ze zijn bevlogen, trots op hun vak en geven hun kennis en kunde graag door aan de vakmensen van morgen. Benieuwd? Lees hier hun verhalen.