Ervaringsverhalen

Netwerk

Ambachtsplein beschikt over een groot netwerk van vakmensen uit verschillende sectoren voor wie maatschappelijk verantwoord ondernemen de normaalste zaak van de wereld is. Ze zijn bevlogen, trots op hun vak en geven als ambachtelijke leermeesters hun kennis en kunde graag door aan jongeren die willen leren werken in de echte wereld.

Daarbij krijgen ze ook zelf begeleiding en advies. Omdat een netwerk nooit groot genoeg is, zijn we altijd op zoek naar nieuwe leermeesters die hun passie voor het vak graag overdragen op de volgende generatie. 

Win-win

Veel vakmensen melden zich graag aan als leermeester voor Ambachtsplein. Gewoon, omdat ze het leuk vinden om jongeren te helpen bij het verwerven van een plekje op de arbeidsmarkt. Maar er is meer. Het leermeesterschap geldt als een mooie 

en noodzakelijke lange termijn investering in de toekomst van ‘het vak’. De vakmensen van morgen zijn vaak hard nodig om ambachten in leven te houden. Daarnaast neemt door een paar extra handen op de werkvloer de arbeidsproductiviteit toe. 

Gepassioneerde verhalen

Ervaringsverhalen van leerlingen