Ervaringsverhalen

Mogelijkheden

Onze opleidingen

Ambachtsplein biedt drie verschillende opleidingen: de entreeopleiding, de praktijkgerichte opleiding en het meester-gezel traject. Bij ons leren jongeren in hun eigen tempo een ambachtelijk vak dat aansluit bij hun talenten en interesses. 

Ook doen ze belangrijke werknemersvaardigheden op, als opstap naar een vervolgopleiding, werkervaringsplek of (vaste) baan

Onze trainingen

Voorafgaand en tijdens hun opleiding volgen jongeren trainingen. Tijdens de TalentenExpeditie ontdekken ze hun sterke kanten, interesses en mogelijkheden en welke opleiding het beste past. De training ‘Op Eigen Kracht’ helpt jongeren bij het opdoen van werknemersvaardigheden, zoals

het zichzelf presenteren, samenwerken met collega’s en sollicitatiebrieven schrijven. De Toekomstplan-methode ten slotte biedt potentiële leerlingen inzicht in wensen en mogelijkheden voor de toekomst, onder meer op het gebied van opleiding of werk.

In 3
stappen
naar
een baan

1

Tijdens een eerste kennismaking kijken we wat jongeren willen en kunnen. Weten ze dit niet, dan helpen we om daar achter te komen. Samen stellen we een plan van aanpak op. 

2

Jongeren gaan aan de slag bij een stagebedrijf, één van onze werkplaatsen of een leermeester. Hier doen ze belangrijke ervaring op en krijgen ze de kans om (deel) certificaten/diploma’s te halen.

3

Met hun opgedane werkervaring en certificaten en diploma’s leggen jongeren de basis voor een volgende stap. Ze leren verder of gaan op zoek naar een baan. Het portfolio laat zien wat ze hebben geleerd.