Ervaringsverhalen

Bouwen en wonen

Bouwen en wonen

Kies je voor het vakgebied ‘bouwen en wonen’, dan maak je kennis met verschillende materialen en bouwtechnieken. Ook leer je veel over veiligheid en hoe je met anderen samen moet werken. Je kunt later aan de slag in de hout- en meubelbranche, de afbouwbranche of in de bouw. 

Fietstechniek

Fietstechniek

Het vakgebied ‘fietstechniek’ is iets voor jou als je gek bent op fietsen of graag aan fietsen sleutelt. Je leert verschillende gereedschappen kennen en maakt kennis met belangrijke fietsonderdelen, waaronder assen, lagers en derailleurs. En wel zo dat je weet hoe je kleine reparaties uitvoert. 

Horeca

Horeca

In het vakgebied ‘horeca’ leer je de basis van de beroepen kok, gastheer/-vrouw en horecamedewerker. Je maakt eenvoudige gerechten en helpt bij de voorbereidingen van gerechten. Ook assisteer je collega’s bij het opruimen en leer je meer over hygiëne en presentatie. 

Dienstverlening en zorg

Dienstverlening en zorg

Vind jij het leuk om andere mensen op verschillende manieren te helpen? Dan is een opleiding in het vakgebied ‘dienstverlening en zorg’ iets voor jou. Je leert bijvoorbeeld hoe je textiel verzorgt. Hoe je een ruimte klaarmaakt voor een activiteit en goed schoonmaakt. 

Verkoop

Verkoop en retail

Ga je aan de slag in de ‘verkoop en retail’, dan werk je bijvoorbeeld in een magazijn van een groot bedrijf of in een winkel. Tijdens de opleiding leer je hoe het is om in een winkel en magazijn te helpen. Dat is belangrijk, want je hebt veel te maken met klanten. Zeker als je in een winkel werkt. 

Logistiek

Logistiek

Steek je graag de handen uit de mouwen? Dan is het vakgebied ‘logistiek’ jou op het lijf geschreven. Je leert onder meer hoe je de juiste producten op de juiste tijd, op de juiste plaats krijgt; vaak in een magazijn. Samenwerken met anderen is belangrijk, maar je moet ook nauwkeurig en snel zijn.