Ervaringsverhalen

Praktijkgerichte opleiding

Leerlingen Praktijkopleiding Hout en Bouw

Hout en bouw

Ben je graag met hout of plaatmateriaal bezig? Vind je het leuk om anderen te helpen bij hun werk, bijvoorbeeld in een houthandel of in een werkplaats? Dan is het vakgebied ‘hout en bouw’ jou op het lijf geschreven. Je leert hoe je verschillende machines gebruikt en hoe je met gereedschap werkt.

Leerlingen Praktijkopleiding Fietstechniek

Fietstechniek

Het vakgebied ‘fietstechniek’ is iets voor jou als je gek bent op fietsen of graag aan fietsen sleutelt. Je leert verschillende gereedschappen kennen en maakt kennis met belangrijke fietsonderdelen, waaronder assen, lagers en derailleurs. En wel zo dat je weet hoe je kleine reparaties uitvoert. 

Leerlingen Praktijkopleiding Horeca

Horeca

In het vakgebied ‘horeca’ leer je de basis van de beroepen kok, gastheer/-vrouw en horecamedewerker. Je maakt eenvoudige gerechten en helpt bij de voorbereidingen van gerechten. Ook assisteer je collega’s bij het opruimen en leer je meer over hygiëne en presentatie. 

Leerlingen Praktijkopleiding Metaal

Metaal

Veel dingen zijn gemaakt van metaal, zoals fietsklemmen en klimrekken; allemaal kunnen ze tegen een stootje. Tijdens je opleiding leer je werken met apparaten zoals slijptollen, draaibanken en lasbranders. Ook maak je kennis met de eigenschappen van verschillende metaalsoorten.

Leerlingen Praktijkopleiding Schilderen

Schilderen

Schilderen is een geweldig vak. Je maakt dingen mooier dan ze zijn en je kunt in allerlei sectoren aan de slag; binnen én buiten. Tijdens je opleiding maak je kennis met verschillende verfsoorten en schildertechnieken. Ook leer je hoe je ondergronden voorbehandelt en verfsystemen aanbrengt.